Какво интензивност на тренировките

Интензитетът зависи от набор от фактори: честота, натоварвания, почивка и продължителност. Интензивността на тренировката, трябва да бъде умерена при начинаещи и да става все по-висока след това постепенно както тежестите, така и честотата.

Големи тежести с умерено натоварване

Културизмът е в основата за развитието на мускулите. Редовните и хипер интензивни сесии (тежки натоварвания и максимални мускулни изгаряния) гарантират бърза прогресия. Препоръчваме умерени тежести за начинаещи, за да избегнете нараняванията и травмите. Всъщност, средните натоварвания позволяват по-добър контрол на движението, особено при свободни тежести. Ще бъде необходимо да се увеличат таксите му и да се принудят неговите повторения да напреднат. Чрез винаги работейки при същото тегло, мускулите се адаптират и вече не напредват.

Как да разграничаваме тежко до умерено натоварване?

При бодибилдинга максималното натоварване или 1WD, както подсказва името, е максималното натоварване, което може да бъде премахнато веднъж по време на тренировка. За да го определите, има няколко метода.

Начинаещите ще използват съотношение от 50% тежки товари, 50% умерени до 75% до 80% тежки товари на потвърденото ниво.

За да постигнете напредък, редовно увеличавайте максималното натоварване и силата на повторенията с партньора си или дори извършвайте частични и / или отрицателни повторения.
Стартирайте серията със средно натоварване и бързо използвайте максимално натоварване до изчерпване. Винаги приключвайте с последно, леко по-леко протичане, докато не успеете напълно да насищате и конгестирате мускулите.
Не забравяйте, че трябва да усвоите перфектно движението, преди да увеличите тежестите.

Брой повторения и серии

Броят на извършените повторения и серии зависи от нивото, вида на упражнението и натоварването. Когато започваме използваме средни товари, нормално е да правим по-голям брой повторения. Когато натоварването се увеличи, мускулът е повече съкратен, тъй като той не може да направи много повторения и серии, особено ако това се добавя техники интензивност пирамида, triset, флашинг, суперсерии. Освен това сесията трябва да остане в рамките на един час, добавянето на техники за интензивност и намаляването на периодите на почивка правят ненужно добавянето на серии.

Интензивни тренировки - фитнес добавки и протеини

 

Предпочитаме средната серия за мускулна маса между максимум 8 и 12 повторения. Броят на сериите е между 2 и 4 серии за всяко упражнение, в зависимост от това дали това е основно изолирано упражнение, изпълнено с техника на интензивност.